#2 Hol egyél Debrecenben - Where to eat at Debrecen

2018. július 28., szombat

Sziasztok!
Debrecen alapjáraton is egy szívemhez közeli város a gyönyörű parkjával, belvárosával, és persze a remek focija miatt. De igazán a pocakom az, ami újra és újra visszahúz oda. Ebben a bejegyzésben azokat a helyeket szeretném megmutatni, ahol eddig a legjobbakat ettem. (A nevükre kattintva a honlapjukat nyithatjátok meg.) Szívből ajánlom az összeset!
Hello!
Debrecen is one of the biggest cities of Eastern Hungary and it is really close to my heart. It has a beautiful park and city center and it has great football too. But always my belly was the cause why I went back again and again. In this post I want to show you guys my favourite places. (Click on their names to see their websites.) I recommend them to you from the bottom of my heart!

1. Viktória Étterem
Az összes közül talán ez a legklasszikusabb étterem. A ételek különlegesek és nagyon jó minőségűek. Széles a választék, bár inkább csak vegetáriánus-barátnak mondanám, mint vegánnak. Annak ellenére, hogy nagyon későn tévedtünk be, ugyanúgy tárt karokkal fogadtak bennünket, és az étel is enyhén szólva remek volt. Mind a "Csirkemellfilé márványsajttal és aszalt szilvával töltve, krokettel, párolt körtével és őszibarackmártással"-t , mind a "Jércemell roston idei salátakörettel, kapros, joghurtos dresszinggel"-t bárkinek ajánlom. Viszont a desszert. A desszert. Te. Jó. Ég. Anélkül, hogy megkóstolnád a "Viktória palacsintá"-t és a "Csokoládé szuflé epervelőre ültetvé"-t nem mehetsz el ebből az étteremből. Megtiltom. Végezetül még annyit fűznék hozzá, hogy talán még az enteriőrön lenne még egy kicsit újítani, de a kiváló ételek mellett ez eltekinthető.
From all of them maybe this one is the most classical restaurant. The food is special and it has a good quality. The variety is great, but I'd say it's vegetarian-friendly, not vegan-friendly. We were very late guests, but the welcome was still warm-hearted and the food was very good. I  really reccomend to try the 'Chicken breast fillet stuffed with blue cheese and marinated plums, croquettes, steamed pear and peach sauce' and the 'Roasted chicken breast with salad bowl, dill and yogurt dressing'. But the dessert. THE dessert. Oh. My. God. You can't go out from the restaurant without trying the "Victoria pancake" and the "Chocolate souffle on strawberry marrow". I forbid it. In the end I just have to say that maybe they should renew the interior a little bit, but next to the excelent food you can forget it. 

2. Pálma Pub
Ez már eggyel lazább hely, nagyon kellemes légkörrel és kiszolgálással. A terasz rész olyan igazi nyári hangulatot teremt, a benti rész pedig ugyanolyan, mint egy igazi brit pub. Nagyon különleges az étlapjuk szerintem, mert a klasszikus "pubos" kaják mellett mexikói, és ázsiai ételek is vannak, és az unalmas, minden-étteremben-megtalálható-fogások is meg vannak spékelve valamivel, ami nagyon extrává teszi őket. Húsevőknek a párom az "Érlelt sonkával és fűszeres Philadelphia sajtkrémmel töltött csirkemell, burgonyapürével, barackbefőttel"-t ajánlja, én pedig a "Zöldséges burrito"-t -aki vegán, az egyszerűen ne kérjen rá sajtot, igazából így is teljes az élmény- hihetetlenül finom. A desszertre, bármennyire is fájt rá a fogunk, sajnos már nem volt lehetőség, mert a főétellel annyira jóllaktunk, hogy egy falatot se tudtunk volna már enni. Úgyhogy még mindenképpen vissza kell mennem, hátha legközelebb belém fér.
This one is a bit slacker place (only in the good apprehension) with a very engaging atmosphere and service. The patio has a summer vibe, and the inside looks like an actual brittish pub. I think their menu is very special, because next to the classic pub foods, there are mexican, italian and asian too. And the boring courses which you can find everywhere have a bit something what makes them so extra. For carnivores my boyfriend reccomends the 'Chicken breast stuffed with curing ham and spicy Philadelphia cream cheese with mashed potatoes and peach compote' and I reccomend the 'Vegetarian burrito' (for vegans without cheese, it's still the same) it's so sooo delicious. We wanted to try some desserts so badly, but 'unfortunately' we were absolutely full. So I must have to go back again to try that next time too. 

3. Pizza Pomodoro
Ez az a hely ahol akárhányszor Debrecenben jártam, mindig ettem. Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy az ország egyik legjobb pizzázója. A tészta pont olyan, amilyennek szeretem: vékony és puha a közepén, a széle pedig roppanós. A paradicsomszósz kíváóan van fűszerezve, és a feltéteket is láthatod, hogy mindig friss, mivel egy látványkonyhával rendelkezik a hely. A húsimádóknak szerintem a "Provinciale" pizzát kéne kipróbálniuk, a "Quattro Formaggi" pizzájuk fenomenális, és még sorolhatnám. Szerintem mindenki megtalálja a magának valót. Fiatalos és pörgős a stílusuk, a főtéren való elhelyezkedésük miatt nagyon sokan megfordulnak itt, és a jó pizza miatt, aki teheti vissza is tér.
This is the place where I always eat whenever I visit Debrecen. I don't think I overdo when I say that this is one of the country's best pizzerias. The pizza dough is just like as I love: thin and soft in the middle and the edge is crispy. The tomato sauce is perfectly seasoned, and you can see the fresh toppings, because they have an open kitchen. The meat lovers are going to like the 'Provinciale', the 'Quattro Formaggi' pizza is phenomenal, and I could go on. I think everybody's going to find the One for themself. Their style is youthful and speedy and they are on the Main square so a lot of people enter and because of the excelent pizza they come back often.

4. Volt egyszer
Ide teljesen spontán tértem be, szomjaztam egy igazán jó kávéra. Először a hely designja és a név fogott meg. A polcok tele vannak papírpoharakkal, amikre a tehetséges vendégek rajzoltak, a téglafalak, a bútorok, mind nagyon az én stílusom. A nagyon kedves kiszolgálásról már nem is beszélve. Belépve a bőség zavara csapott meg, így végül "csak" egy kókusztejes cappuccinót ittam, de úgy érzem még sok mindent ki fogok próbálni náluk. Fizetéskor pedig kapsz egy kis kártyát, amelyre minden elfogyasztott ital után nyomnak egy pecsétet, és a tizedik italra a vendégük vagy.
I entered this cafe spontaneously, I was craving a good coffee. The design of the place grappled me first. The shelves are full of with paper mugs with talented customer's drawings, the brick walls, the furnitures, all in my style. Not to mention the very kind service. As I entered the confusion of abundance hit me, so I chose 'just' a capuccino with coconut milk, but I going to try everything in the future. At the paying you going to get a card and they going to stamp on after every drink and you going to get the tenth az a gift.

Ti jártatok ezeken a helyeken? Még milyen helyeket ajánlanátok nekem?
Have you been these places? Where should I go next time?

Ölel benneteket,
Virtual hugs,
Csenge✧

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Theme by: Pish and Posh Designs