#1 Erdély - Transylvania - 2018

2018. július 16., hétfő

Sziasztok!
Meghoztam a legelső blogbejegyzést. Olyan nagyon izgiiii. Most így kezdésnek szeretném nektek megígérni, hogy igyekszem hetente egy bejegyzést hozni, és néha még többet is. És ahogy azt oldalt is olvashatjátok itt főleg utazással kapcsolatos bejegyzéseket, recepteket, étterem ajánlókat, valamint környezetbarát tippeket találhattok majd.
Hello!
I brought you my first post. It's sooooo exciting. First things first I want to promise you that I going to try to bring you at least one post per week. And as you can read it on the right in the future you can find here posts about traveling, recipes, restaurant commendatories and eco-friendly tips. 




Volt szerencsém idén áprilisban lehetőséget kapni egy zenekarral -amelyben a barátom játszik- eljutni Erdélybe. Nagycsoportos kirándulás volt, aminek megvannak a maga hátrányai, de ezeknek ellenére egy hatalmas élmény volt számomra. A zenekart zenélni hívták a sepsiszentgyörgyi Szent György napokra és még előtte is volt egy koncertjük Székelyudvarhelyen.
In this year's April I had the opportunity to go to Transylvania with the big band where my boyfriend plays. This was a big group journey wich has its own disadvantages, but against them it was a great experience for me. The big band was invited for the Saint George days of Sepsiszentgyörgy and they had a concert before it at Székelyudvarhely.
Szerdán este indultunk otthonról busszal, és egy az utastársak miatt megpróbáltatásokkal teli éjszaka után másnap reggelre megérkeztünk Zetevárra, ami egy olyan hely, amit mindenkinek szívből ajánlok, mivel nagyon aranyos kis faházakban lehet lakni, a környezete egyszerűen gyönyörű és klassz programjaik is vannak. Délután aludtunk egyet, és utána este volt az első kocertjük, ami csodálatos volt.
We leaved our town at Wednesday evening and after a night full of woes because of the other passengers we arrived to Zetevar. I highly recommend you this place because you can live in little cute timber houses, the ambience is beautiful and they have cool programmes too. In the afternoon we slept a little and in the evening there was the first concert which was amazing.
Másnap volt a "szabadnap", amikor a Madarasi Hargita megmászása volt a program. Az egész út során ezt élveztem a legjobban. Egy darabig terepjárókkal vittek fel minket, csodálatos volt az égig érő fenyőfák között végigsuhanni. A menedékházaknál leszálltunk és megkezdődött a mászás. Elég nagy kihívásnak néztünk elébe, mert előző este volt egy elég nagy zuhé és a maradék hó is olvadt, így az ösvény valóságos sártengerré változott. Izgalmas és fárasztó volt, hogy ne csússzunk el, de nagyon élveztük. És amikor felértünk a csúcsra egy igazi filmbeillő pillanatnak lehettünk tanúi: az eddig a környezetünket kitakaró köd eloszlott, a nap kisütött és így megpillanthattuk a környező hegységeket. A látvány lélegzetelállító volt. Azt a rengeteg keresztet olvasva pedig olyan jó érzés fogott el, hogy ennyi magyar járt már ott, ahol én.
Lefelé a terepjárókról megpillantottunk egy medvebocsot az úton. Csak egy pillanatra láthattuk és aztán befutott az erdőbe, de így is nagyon különleges volt.
Aznap délután még megnéztük a Zetelaki Gátat, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt, és a fiúk azon versenyeztek, hogy ki tudja eltalálni kaviccsal a lebegő stéget. Hihetetlen egy nap volt.
Next day was the day off , when the program was to climb the Madarasi Hargita. From the whole journey this was the one thing which I enjoyed the most. They took us with jeeps for a while, it was amazing to glide between the sky-high firs. We got off the jeeps at the rest-houses and the climbing has started. We were facing a pretty big challenge because the previous night there was a storm and the leftover snow was melting, so the path became an ocean of  mud. It was exciting and tiring to stay on our feet, but we enjoyed it soo much. And when we arrived at the top we were witnesses of a real film scene: the fog which was covering everything flew away and the sun came out and we could sight the other mountains. The view was breath-taking. And reading those crosses I got some warm feelings as I realized how many hungarian people stood before exactly where I did.
And on our way down suddenly we saw a baby bear on the road. Fortunatly we were on the jeeps then, but we could see as it ran into the woods, it was so special.
On the same afternoon we went to the barrage of Zetelak which has a beautiful view and the boys were rivaling that who can throw a pubble to the gang-board. It was an unbelievable day.
Az indulás előtti napon még hátra volt a sepsiszentgyörgyi koncert. Egyszer voltam már a Szent György napokon, talán hat évvel ezelőtt, és -őszinte leszek- nagyobb durranásra emlékszem. Bár az is lehet, hogy az idő hiánya miatt nem tudtuk annyira felfedezni. Lényeg a lényeg a koncert nagyon jól sikerült, és késő este értünk vissza a szállásra. Másnap reggel indultunk hazafele, a csodálatos Erdélyből.
The day before the departure there still was the concert at Sepsiszentgyörgy. I was at the Saint George Days before, and honestly I remembered that it was a bigger stuff. Or maybe we just didn't have enough time to explore it. But the concert was pretty good. Next morning we got up to the bus and headed home from the beautiful Transilvania.

Végezetül azt kell mondanom, hogy bár a székely konyha nagyon nem a kedvencem, Erdély belopta magát a szívembe. Ti voltatok már itt? Ha legközelebb megyek szerintetek mi az amit semmiképpen ne hagyjak ki?
Finally, I have to say that I really don't like their cuisine, but Transilvania has my heart. Have you ever been there? When I go next time what do you think what should I visit?

Puszil benneteket:
Many kisses:
Csenge✧


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Theme by: Pish and Posh Designs